OliveMagazine

Μανιτάρια με ρεβίθια και προσούτο Ευρυτανίας

Μανιτάρια με ρεβίθια και προσούτο Ευρυτανίας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα, στραγγισμένα
  • 700γρ. μανιτάρια φρέσκα (κανθαρέλες, βολίτες, βασιλομανίταρα), χοντροκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 6 φέτες προσούτο Ευρυτανίας, σε μικρά κομμάτια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε τηγάνι ζεσταίνετε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν, ρίχνετε το προσούτο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Αφήνετε για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε τα ρεβίθια και το δεντρολίβανο.

Όταν τα ρεβίθια αρχίσουν να καραμελώνουν αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Για να καθαρίσετε τα μανιτάρια χρησιμοποιείτε πάντα μία νωπή πετσέτα με την οποία τα σκουπίζετε ώστε να φύγουν τα χώματα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο