OliveMagazine

Καρδιά από κέικ σοκολάτας με φράουλες και γλάσο

Καρδιά από κέικ σοκολάτας με φράουλες και γλάσο

Μερίδες:για μία φόρμα κέικ σε σχήμα καρδιάς
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 225γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225γρ. ζάχαρη άχνη
  • 190γρ. αλεύρι μαλακό
  • 40γρ. κακάο σκόνη
  • 4 αβγά
  • 7γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2γρ. αλάτι
  • 50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
  • 5 φράουλες, σε φέτες
  • Για το γλάσο

  • 1 ασπράδι αβγού
  • 200γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • χυμό από ½ λεμόνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Βάζετε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι στο μίξερ και χτυπάτε με το «φτερό» μέχρι να αφρατέψουν. Παράλληλα ρίχνετε ένα ένα τα αβγά. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τη φόρμα του κέικ (σε σχήμα καρδιάς αν έχετε). Γεμίζετε μέχρι τη μέση τη φόρμα με το μίγμα και τοποθετείτε μια στρώση ψιλοκομμένης κουβερτούρας και φράουλας. Αδειάζετε και το υπόλοιπο μίγμα στη φόρμα να καλυφθεί μέχρι τα 2/3 και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου. Ελέγχετε αν ψήθηκε βυθίζοντας στο κέντρο του κέικ μια οδοντογλυφίδα. Πρέπει να βγαίνει καθαρή. Αν όχι, ψήνετε για λίγο παραπάνω. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε το κέικ να κρυώσει. Το ξεφορμάρετε και το ακουμπάτε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Ετοιμάζετε και το γλάσο: Χτυπάτε το ασπράδι και την άχνη ζάχαρη στο μίξερ με το «φτερό» μέχρι το μίγμα να γίνει λείο (μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ή λιγότερη άχνη, αναλόγως το ασπράδι). Στο τέλος ρίχνετε το χυμό για να ασπρίσει το μίγμα. Βάζετε το γλάσο ζάχαρης σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζετε στο κέικ δύο καρδούλες. Τοποθετείτε από ένα κόκκινο ροδοπέταλο στην καθεμία και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αν δεν έχετε φόρμα σε σχήμα καρδιάς, μπορείτε να χρησιμοιποιήσετε απλή φόρμα για κέικ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr