OliveMagazine

Μακαρονάδα με σάλτσα ταραμά και ντομάτας

Μακαρονάδα με σάλτσα ταραμά και ντομάτας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι, ταλιατέλες, πέννες, κ.λπ.)
  • 100γρ. ταραμά
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
  • ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
  • πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον ταραμά και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα και στη συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα και το πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει.

Ετοιμάζετε τα μακαρόνια: Τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Σερβίρετε τα μακαρόνια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Φωτογραφία: Studio Athimaritis - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο