OliveMagazine

Ταμπουλέ με κολοκύθια και φέτα

Ταμπουλέ με κολοκύθια και φέτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 κολοκύθια μέτρια
  • 500γρ. πλιγούρι
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 αγγούρι μικρό
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο
  • 150γρ. φέτα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το γκριλ στο maximum. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το λεμόνι, το ξύσμα του λεμονιού και το ελαιόλαδο.

Κόβετε τα κολοκύθια σε λωρίδες με πατατοκαθαριστή. Τα απλώνετε σε ένα ταψί και τα αλείφετε με τη σάλτσα. Τα ψήνετε στο γκριλ για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

Βάζετε το πλιγούρι σε μια κατσαρόλα και το καλύπτετε με νερό. Το βράζετε για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσει (αλλά ακόμα να κρατάει). Το σουρώνετε και το βάζετε σε βαθύ μπολ.

Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγούρι και τα μυρωδικά και τα ρίχνετε στο πλιγούρι. Ανακατεύετε καλά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την υπόλοιπη σάλτσα. Μοιράζετε σε τέσσερα πιάτα μαζί με τα κολοκύθια, πασπαλίζετε με τη φέτα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr