OliveMagazine

Σουβλάκια με χαλούμι, μαϊντανό και λεμονάτη salsa ελιάς

Σουβλάκια με χαλούμι, μαϊντανό και λεμονάτη salsa ελιάς

Μερίδες:32
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350γρ. χαλούμι (2 κομμάτια)
  • 32 καλαμάκια για σουβλάκια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για τη salsa

  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 15 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλή, ξαλμυρισμένη, ψιλοκομμένη
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 μικρό κρεμμύδι κόκκινο, σε κυβάκια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη λεμονάτη salsa ελιάς: Ρίχνετε όλα τα υλικά της σ’ ένα μικρό μπολ και ανακατεύετε καλά.

Κόβετε κάθε κομμάτι χαλούμι σε οκτώ φέτες του ίδιου μεγέθους. Χωρίζετε κάθε φέτα στα τέσσερα για να φτιάξετε τριάντα δύο κομμάτια.

Ζεσταίνετε μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Ροδίζετε τα κομμάτια του τυριού σε δύο ή τρεις δόσεις και από τις δύο πλευρές και τα αφήνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Κάθε φορά που ροδίζετε τα κομμάτια τυριού, θα προσθέτετε λίγο λάδι.

Περνάτε τα κομμάτια του τυριού σε καλαμάκια όσο ακόμα είναι ζεστά, ώστε κάθε σουβλάκι να μοιάζει με γλειφιτζούρι. Σερβίρετε τα σουβλάκια ζεστά συνοδεύοντας με τη λεμονάτη salsa ελιάς.

Tips

Η salsa μπορεί να ετοιμαστεί από το πρωί. Το τυρί μπορεί να τηγανιστεί 4 ώρες πριν και να ζεσταθεί στους 180°C για 5 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο