OliveMagazine

Ρολά με προσούτο, αχλάδια και ρόκα

Ρολά με προσούτο, αχλάδια και ρόκα

Μερίδες: 24
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 λωρίδες προσούτο
  • 2 αχλάδια ώριμα, σφιχτά, κομμένα στη μέση, καθαρισμένα από τα κουκούτσια
  • 2 μεγάλες χούφτες φυλλαράκια ρόκας
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • μερικές φλούδες παρμεζάνας, κομμένες με αποφλοιωτή
  • 24 οδοντογλυφίδες
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε κάθε μισό αχλάδι σε τέσσερα μικρότερα κομμάτια από το κοτσάνι προς τα κάτω, σαν λωρίδες. Από τα δεκαέξι κομμάτια που θα κόψετε θα χρειαστείτε τα δώδεκα. Κρατάτε τα υπόλοιπα για να τα σερβίρετε σαν φρούτο. Ρίχνετε τα αχλάδια σ’ ένα μπολ και τα ραντίζετε με το χυμό του λεμονιού και λίγο αλάτι.

Απλώνετε μια λωρίδα προσούτο στον πάγκο εργασίας και πάνω της τοποθετείτε από ένα κομμάτι αχλάδι, φυλλαράκια ρόκας και λίγες φλούδες παρμεζάνας. Τυλίγετε το προσούτο γύρω από το αχλάδι και τα υπόλοιπα υλικά ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό. Το στερεώνετε με δύο οδοντογλυφίδες. Συνεχίζετε έτσι με όλα τα υλικά και φτιάχνετε δώδεκα ρολά.

Κόβετε κάθε ρολό στη μέση ανάμεσα από τις οδοντογλυφίδες και σχηματίζετε είκοσι τέσσερα μικρότερα ρολά, το καθένα με την οδοντογλυφίδα του. Σερβίρετε αμέσως σε πιατέλα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr