Διαδικασία
Ξεπλένετε το πλιγούρι και το μουσκεύετε σε κρύο νερό για 30 λεπτά. Αν μετά το μισάωρο δεν έχει απορροφήσει όλο το νερό, το στραγγίζετε.
Σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε την ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους και την ανακατεύετε μαζί με το κρεμμύδι για 1 λεπτό.
Αναμιγνύετε σε σαλατιέρα το μουσκεμένο πλιγούρι, το κρεμμύδι με την ντομάτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα καρύδια και τα σπόρια ροδιού.
Σ’ ένα βαζάκι βάζετε το ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι, λίγη ρίγανη, κύμινο, τους κόκκους του κόλιανδρου αλεσμένους, τη γρεναδίνη (αν χρησιμοποιήσετε), πιπέρι καγιέν κατά βούληση και αλάτι. Σκεπάζετε με το καπάκι και το ανακινείτε ζωηρά για να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Περιχύνετε τη σαλάτα με αυτό το dressing, την ανακατεύετε με δύο πιρούνια και την αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες σκεπασμένη πριν την καταναλώσετε, για να απορροφήσει το πλιγούρι όλα τα αρώματα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey