OliveMagazine

Μαρουλοσαλάτα με αγκινάρες

Μαρουλοσαλάτα με αγκινάρες

Μερίδες:για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 10-12 τρυφερά φύλλα μαρουλιού
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, καλά καθαρισμένα
  • 1½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 αγκινάρες
  • ½ λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • καλό ξίδι από κρασί
  • 10-15 ελιές θρούμπες
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα τους. Με ένα κουταλάκι αφαιρείτε το χνούδι, τις τρίβετε με το λεμόνι και τις ρίχνετε μέσα σε παγωμένο νερό.

Ψιλοκόβετε τα φύλλα του μαρουλιού και τα ρίχνετε μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνετε πάνω από το μαρούλι. Κάνετε το ίδιο και με τον άνηθο. Ανακατεύετε τη σαλάτα σας, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και τη φυλάτε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Κόβετε τις αγκινάρες σε λεπτές φετούλες. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, βγάζετε τη σαλάτα από το ψυγείο, ρίχνετε μέσα τις αγκινάρες, αλατίζετε καλά και ανακατεύετε. Ρίχνετε άφθονο ελαιόλαδο, λίγο καλό ξίδι και ανακατεύετε. Σκορπάτε από πάνω τις ελιές και σερβίρετε τη σαλάτα στο τραπέζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr