OliveMagazine

Ναπολεόν με χαλούμι

Ναπολεόν με χαλούμι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. χαλούμι
  • 4 ντομάτες μεγάλες
  • 4 ντοματίνια για γαρνίρισμα
  • Για το πέστο δυόσμου

  • 1 φλιτζάνι δυόσμο χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 100γρ. αμυγδαλόψιχα
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες και το χαλούμι σε φέτες. Τοποθετείτε εναλλάξ μία φέτα ντομάτας και μία φέτα χαλούμι και φτιάχνετε τέσσερα πυργάκια.

Χτυπάτε στο γουδί τα αμύγδαλα με το δυόσμο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγά σιγά προσθέτετε το ελαιόλαδο μέχρι να πήξει.

Ρίχνετε μια κουταλιά σούπας πέστο σε κάθε πυργάκι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε γαρνίροντας με φύλλα δυόσμου και ντοματίνια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο