napoleon me haloumi
clock icon
30'

Ναπολεόν με χαλούμι

Υλικά

  • 250γρ. χαλούμι
  • 4 ντομάτες μεγάλες
  • 4 ντοματίνια για γαρνίρισμα
  • Για το πέστο δυόσμου

  • 1 φλιτζάνι δυόσμο χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 100γρ. αμυγδαλόψιχα
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Ναπολεόν στη γαλλική κουζίνα λέγονται οι παρασκευές που παρουσιάζονται σε στρώσεις εναλλάξ στο πιάτο. Το συγκεκριμένο παίζει με λεπτές ισορροπίες αφού βρίσκεται μεταξύ σαλάτας κι ορεκτικού κρατώντας ίσες αποστάσεις και από τα δύο. Σε κάθε περίπτωση, αγαπά το τυρί, την ντομάτα και το άρωμα του δυόσμου και είναι απλά υπέροχο!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες και το χαλούμι σε φέτες. Τοποθετείτε εναλλάξ μία φέτα ντομάτας και μία φέτα χαλούμι και φτιάχνετε τέσσερα πυργάκια.
Χτυπάτε στο γουδί τα αμύγδαλα με το δυόσμο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγά σιγά προσθέτετε το ελαιόλαδο μέχρι να πήξει.
Ρίχνετε μια κουταλιά σούπας πέστο σε κάθε πυργάκι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε γαρνίροντας με φύλλα δυόσμου και ντοματίνια.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες και το χαλούμι σε φέτες. Τοποθετείτε εναλλάξ μία φέτα ντομάτας και μία φέτα χαλούμι και φτιάχνετε τέσσερα πυργάκια.

Βήμα 2

Χτυπάτε στο γουδί τα αμύγδαλα με το δυόσμο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγά σιγά προσθέτετε το ελαιόλαδο μέχρι να πήξει.

Βήμα 3

Ρίχνετε μια κουταλιά σούπας πέστο σε κάθε πυργάκι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε γαρνίροντας με φύλλα δυόσμου και ντοματίνια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb