OliveMagazine

Τούρτα με μαρμελάδα φράουλα και σαντιγί

Τούρτα με μαρμελάδα φράουλα και σαντιγί

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το παντεσπάνι

  • 175γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
  • 175γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 175γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τη γέμιση και την επικάλυψη

  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 350ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, για ζαχαροπλαστική
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • ροζ ή κόκκινη ζάχαρη για τη διακόσμηση
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε δύο φόρμες διαμέτρου 18εκ. και στρώνετε τον πάτο τους με λαδόκολλα. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε μαζί όλα τα υλικά για το παντεσπάνι μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.

Μοιράζετε το μίγμα στις δύο φόρμες και λειαίνετε την επιφάνειά τους. Ψήνετε τα παντεσπάνια για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Κατόπιν, τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά, αναποδογυρίζετε τις φόρμες πάνω σε σχάρα για να τα ξεφορμάρετε και αφαιρείτε προσεκτικά τις λαδόκολλες. Αφήνετε τα παντεσπάνια να κρυώσουν εντελώς.

Βάζετε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα και το αλείφετε με τη μαρμελάδα. Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί και στρώνετε τη μισή πάνω από τη μαρμελάδα.

Καλύπτετε με το δεύτερο παντεσπάνι, αλείφετε την επιφάνειά του με την υπόλοιπη σαντιγί και τη λειαίνετε με σπάτουλα. Σκορπίζετε από πάνω χρωματιστή τρούφα ή, αν θέλετε, φτιάχνετε ένα χωνάκι με λαδόκολλα και το χρησιμοποιείτε για να σχηματίσετε με τη χρωματιστή ζάχαρη μια καρδιά ή άλλα σχέδια της αρεσκείας σας.

Tips

Για να φτιάξετε τη δική σας χρωματιστή ζάχαρη, αγοράστε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής από το ράφι των σούπερ μάρκετ με είδη ζαχαροπλαστικής ή από τα μπαχαράδικα. Ανακατέψτε μερικές σταγόνες χρώματος με ζάχαρη κρυσταλλική – ανάλογα πόσο ροζ ή κόκκινο το θέλετε- και αφήστε τη να στεγνώσει εντελώς.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr