OliveMagazine

Φατούς, μια δροσερή σαλάτα

Φατούς, μια δροσερή σαλάτα

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 ντομάτες μεγάλες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
  • 1 αγγούρι με τη φλούδα, πλυμένο καλά
  • 1 λεμόνι, το χυμό
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, καθαρισμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας σουμάκ
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αραβική πίτα μεγάλη
  • λίγο λάδι για το τηγάνισμα της πίτας
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τις ντομάτες σε κυβάκια και τις ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Κόβετε το αγγούρι με το φλούδι του κατά μήκος στα τέσσερα και κατόπιν σε μικρά κομματάκια. Αφαιρείτε τα κοτσάνια και τους σπόρους από τις πιπεριές, τις κόβετε σε ψιλά κυβάκια και τις ρίχνετε μέσα στη σαλατιέρα. Κάνετε το ίδιο με το κρεμμύδι.

Ρίχνετε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλατίζετε τη σαλάτα σας και την ανακατεύετε. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού.

Κόβετε την πίτα σε κομμάτια και τα τηγανίζετε στο λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα σπάτε με το χέρι και τα βάζετε πάνω στη σαλάτα. Πασπαλίζετε με το σουμάκ και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr