Διαδικασία
Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε κατά μήκος στα δύο. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και τις σοτάρετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
Ρίχνετε τη ζάχαρη και σβήνετε με το ρούμι. Ανακατεύετε και αφήνετε για 2 λεπτά, φλαμπάρετε (ανάβετε το ρούμι) και ραντίζετε με χυμό λάιμ να σβήσει. Σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey