OliveMagazine

Μπανάνες φλαμπέ με ρούμι

Μπανάνες φλαμπέ με ρούμι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μπανάνες
  • ½ φλιτζάνι ρούμι λευκό
  • 2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 λάιμ, το χυμό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε κατά μήκος στα δύο. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και τις σοτάρετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.

Ρίχνετε τη ζάχαρη και σβήνετε με το ρούμι. Ανακατεύετε και αφήνετε για 2 λεπτά, φλαμπάρετε (ανάβετε το ρούμι) και ραντίζετε με χυμό λάιμ να σβήσει. Σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο