OliveMagazine

Cookies σε 2 εκδοχές: με σοκολάτα-φουντούκι και πορτοκάλι-αμύγδαλο

Cookies σε 2 εκδοχές: με σοκολάτα-φουντούκι και πορτοκάλι-αμύγδαλο

Μερίδες:για 50-60 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1½ κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 καψουλάκια βανιλίνης
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300ml αραβοσιτέλαιο
  • Για τα cookies σοκολάτα-φουντούκι

  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 100γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 80γρ. φουντούκια χοντροκοπανισμένα
  • Για τα cookies πορτοκάλι-αμύγδαλο

  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 80γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους χοντροκοπανισμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Σε δεύτερο μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο. Χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτετε σταδιακά το μίγμα του αλευριού, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να φτιάξετε μια ομοιογενή ζύμη.

Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη. Στο πρώτο μέρος προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και τα φουντούκια, ανακατεύετε καλά και όταν κρυώσει το μίγμα ρίχνετε μέσα και τις σταγόνες σοκολάτας. Στο δεύτερο μίγμα ανακατεύετε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και τα αμύγδαλα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Στρώνετε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Στο πρώτο θα βάλετε τα σοκολατένια cookies και στο δεύτερο τα cookies αμυγδάλου.

Παίρνετε ένα κουταλάκι του γλυκού, το βουτάτε σε κρύο νερό και παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης, τις οποίες ρίχνετε στο ταψί, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους, γιατί τα cookies θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.

Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο και περιμένετε να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί ψησίματος, γιατί είναι πολύ αφράτα στην αρχή. Αφού κρυώσουν και σκληρύνουν, τα μεταφέρετε σε μεταλλικό κουτί ή τα σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr