OliveMagazine

2 σοκολατένιες προτάσεις για το πρωινό των παιδιών

2 σοκολατένιες προτάσεις για το πρωινό των παιδιών

Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη μους γιαουρτιού με κακάο και σοκολάτα

  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • λίγη σοκολάτα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • Για την σπιτική πραλίνα

  • 250γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη μους: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία, σοκολατένια μους. Βάζετε τη μους στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρετε. Η βάση της συνταγής είναι αυτή, μπορείτε όπως να την εμπλουτίσετε με ό,τι σας αρέσει, κομμάτια σοκολάτας, φρέσκα φρούτα κ.ά.

Για την σπιτική πραλίνα: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία της. Βάζετε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, αναμιγνύετε για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και φυλάτε την πραλίνα σε βαζάκι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Η σπιτική πραλίνα διατηρείται για 3 εβδομάδες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός αν έχει υπερβολική ζέστη. Στην περίπτωση αυτή τη φυλάμε στο ψυγείο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο