OliveMagazine

Πατατοτονοσαλάτα με βραστά αβγά και ελιές

Πατατοτονοσαλάτα με βραστά αβγά και ελιές

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό πατατούλες μικρές, στρογγυλές
  • 200γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένο
  • 4 αβγά βραστά
  • 100γρ. ελιές Θάσου
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 4 φιλέτα αντσούγιας
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται με το πιρούνι. Τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας.

Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ελιές, τον τόνο και το βασιλικό. Καθαρίζετε τα αβγά, τα κόβετε στα τέσσερα και τα ρίχνετε στο μπολ.

Χτυπάτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το λεμόνι και τις αντσούγιες και, όταν αναμιχθούν καλά, περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε απαλά και πασπαλίζετε με μπόλικο μαύρο πιπέρι πριν σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Η συνταγή αυτή είναι ιδανική και για την επόμενη μέρα του Πάσχα για να μην πάνε χαμένα τα αβγουλάκια που τσουγκρίσατε...


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr