OliveMagazine

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο, σύκο και καρύδια

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο, σύκο και καρύδια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • ¼ από 1 λάχανο κόκκινο
  • 3 καρότα
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού καρύδια
  • 1/3 φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
  • 2-3 σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 πορτοκάλι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • Για τη σος

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σε σποράκια λίγο σπασμένο στο γουδί
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προετοιμάζετε τα λαχανικά σας. Τρίβετε τα καρότα στο μούλτι.

Κόβετε το λάχανο σε κομματάκια και το τρίβετε κι αυτό στο μούλτι ή το ψιλοκόβετε στο χέρι. Στη συνέχεια βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Συνεχίζετε φτιάχνοντας τη σος. Στο μούλτι ή σε ένα φλιτζάνι, ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα. Ρίχνετε τη σος στη σαλάτα, ανακατεύετε καλά να αναμιχθεί με τα λαχανικά και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr