OliveMagazine

Γιαούρτι με μυρωδικά

Γιαούρτι με μυρωδικά

Μερίδες:για ένα βαζάκι
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό καλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 50γρ. άνηθο ψιλοκομμένο ή μάραθο στην εποχή του
  • 50γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 60γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 φυλλαράκια λουίζα, ψιλοκομμένη
  • αλάτι κατά βούληση, πιπέρι λευκό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζετε το γιαούρτι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύετε δυναμικά. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση. Πασπαλίζετε το μίγμα με τα μυρωδικά και ανακατεύετε πάλι καλά.

Παρ' όλο που το ντιπ γιαουρτιού είναι έτοιμο, προτιμότερο είναι να μείνει 1 ώρα στο ψυγείο, για να ωριμάσει και να απελευθερωθούν τα αρώματα των μυρωδικών. Αν θέλετε, προτού σερβίρετε, το περιχύνετε με μία-δυο κουταλιές ελαιόλαδο, για ομορφιά και γεύση.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή αυτής της σάλτσας είναι η εξής: Στην ίδια ποσότητα γιαουρτιού προσθέτετε το λαδάκι, το αλάτι και το πιπέρι και αμέσως μετά 1½ κουταλιά του γλυκού κύμινο τριμμένο, 2 καρότα τριμμένα και μαριναρισμένα σε ½ χυμό λεμονιού και ½ χυμό πορτοκαλιού, 3-4 κουταλιές της σούπας από τη μαρινάδα και 2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο