Σε αυτή τη σαλτσούλα η υπέροχη οξύτητα του γιαουρτιού αναδεικνύει τα αρώματα των μυρωδικών. Στην ουσία πρόκειται για ένα τζατζίκι χωρίς σκόρδο και γιαούρτι. Στην Κρήτη μάλιστα, τέτοιο γιαούρτι βάζουν στα σουβλάκια αντί για τζατζίκι.
Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή αυτής της σάλτσας είναι η εξής: Στην ίδια ποσότητα γιαουρτιού προσθέτετε το λαδάκι, το αλάτι και το πιπέρι και αμέσως μετά 1½ κουταλιά του γλυκού κύμινο τριμμένο, 2 καρότα τριμμένα και μαριναρισμένα σε ½ χυμό λεμονιού και ½ χυμό πορτοκαλιού, 3-4 κουταλιές της σούπας από τη μαρινάδα και 2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού.