Διαδικασία
Βράζετε το μακαρονάκι για 8 λεπτά και το στραγγίζετε καλά. Το βάζετε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε δύο κουταλιές της σούπας λάδι. Το ανακατεύετε για να πάει το λάδι παντού και να μην κολλούν τα μακαρονάκια μεταξύ τους.
Προσθέτετε στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας (μανιτάρια, αγκινάρες, ελιές, κάππαρη, φυλλαράκια από μαραθόριζα ) και τα ανακατεύετε.
Μέσα σ’ ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα όλα τα υλικά του dressing να δέσουν σε μια ωραία σάλτσα και περιχύνετε με αυτή τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και κρατάτε τη σαλάτα στο ψυγείο να μαριναριστεί μέχρι να τη σερβίρετε.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Aντωνία Κατή