OliveMagazine

3 κλασικές συνταγές για dressing σαλάτας

3 κλασικές συνταγές για dressing σαλάτας

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Γαλλικό dressing

  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κρεμμύδι εσαλότ μικρό, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Dressing με κάππαρη, ελαιόλαδο και λεμόνι

  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κάππαρη, ξαρμυρισμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Ανατολίτικο dressing απλό

  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από ρύζι
  • ½ κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 2 ½ κουτ. σούπας αραχιδέλαιο (φιστικέλαιο)
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το γαλλικό dressing: Στο μούλτι χτυπάτε τη μουστάρδα με το ξίδι και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Ανακατεύετε απαλά το ελαιόλαδο μέσα στο μίγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χρησιμοποιήστε το σε σαλάτες που έχουν για βάση κάποια τρυφερή πράσινη σαλάτα.

Για το dressing με κάππαρη: Σε ένα μπολ χτυπάτε το χυμό λεμονιού μαζί με ανάλογο αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Στο τέλος προσθέτετε την κάππαρη ανακατεύοντας απαλά. Χρησιμοποιήστε το με φρέσκα ή ψητά λαχανικά.

Για το ανατολίτικο dressing: Χτυπάτε το ξίδι με το σησαμέλαιο και το αραχιδέλαιο. Προσθέτετε την πιπεριά τσίλι, το τζίντζερ και ανακατεύετε. Χρησιμοποιήστε το σε νουντλς και τραγανά λαχανικά κομμένα ζουλιέν.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr