Διαδικασία
Για τις μπρουσκέτες: Φρυγανίζετε το ψωμί και στη συνέχεια απλώνετε πάνω του το τυρί. Πάνω από το τυρί τακτοποιείτε τα φρούτα. Πασπαλίζετε τις σταφίδες, ραντίζετε με το μέλι και την κανέλα και σερβίρετε.
Για τη σπιτική granola: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Ανακατεύετε σε μπολ τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και την κανέλα με το αλάτι. Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και το αναμιγνύετε εκτός φωτιάς, με το ελαιόλαδο, το μέλι, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αναμιγνύετε τα δύο μίγματα και αδειάζετε σε λαμαρίνα στρωμένη με βρεγμένο χαρτί ψησίματος.
Ψήνετε στο φούρνο στους 150οC για 30 λεπτά περίπου. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει καλά και τέλος προσθέτετε τα φρούτα. Ανακατεύετε και αποθηκεύετε σε γυάλινο βάζο. Σερβίρετε με γάλα ή γιαούρτι αλλά και με φρουτοσαλάτες.
Για το μιλκσέικ: Καθαρίζετε την μπανάνα, την κόβετε σε δυο τρία κομμάτια και τη ρίχνετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε καλά μέχρι να λιώσουν και να αφρατέψουν. Σερβίρετε σε ποτήρι με παγάκια.
Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή
Tips
Αν προσθέτετε στο μιλκσέικ και μια μπάλα παγωτό βανίλια, θα βγει υπέροχο.