TRIS PROTASEIS GIA PROINO
clock icon
1:5'

3 λαχταριστές προτάσεις για το πρωινό των παιδιών

Υλικά

    Για τις μπρουσκέτες με τυρί, φρούτα και μέλι (για 2 άτομα)

  • 4 φέτες ψωμί
  • 80γρ. ανθότυρο ή 4 κουτ. σούπας γαλοτύρι
  • 1 μπανάνα, σε ροδέλες
  • 1-2 ακτινίδια, σε φέτες
  • 4 κουτ. γλυκού μέλι
  • σπόρους ροδιού ή σταφίδες
  • Για τη σπιτική granola

  • 500γρ. νιφάδες βρώμης
  • ¾ φλιτζανιού ωμούς ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα & κάσιους) χοντροκομμένους
  • ½ φλιτζάνι ηλιόσπορους
  • ½ φλιτζάνι κολοκυθόσπορους
  • 2-3 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50γρ. βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 κουτ. σούπας μέλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • 1½ φλιτζάνι διάφορα αποξηραμένα φρούτα (π.χ. σταφίδα, κράνμπερις, μπανάνα, ανανά)
  • Για το μιλκσέικ μπανάνα (για 1 άτομο)

  • ¾ ποτηριού φρέσκο γάλα
  • 1 μέτρια μπανάνα
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • λίγη κανέλα (προαιρετικά)

Tips

  • Αν προσθέτετε στο μιλκσέικ και μια μπάλα παγωτό βανίλια, θα βγει υπέροχο.

Ετοιμάζουμε ένα καλό πρωινό, το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας.

Για τις μπρουσκέτες: Φρυγανίζετε το ψωμί και στη συνέχεια απλώνετε πάνω του το τυρί. Πάνω από το τυρί τακτοποιείτε τα φρούτα. Πασπαλίζετε τις σταφίδες, ραντίζετε με το μέλι και την κανέλα και σερβίρετε.
Για τη σπιτική granola: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Ανακατεύετε σε μπολ τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και την κανέλα με το αλάτι. Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και το αναμιγνύετε εκτός φωτιάς, με το ελαιόλαδο, το μέλι, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αναμιγνύετε τα δύο μίγματα και αδειάζετε σε λαμαρίνα στρωμένη με βρεγμένο χαρτί ψησίματος.
Ψήνετε στο φούρνο στους 150οC για 30 λεπτά περίπου. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει καλά και τέλος προσθέτετε τα φρούτα. Ανακατεύετε και αποθηκεύετε σε γυάλινο βάζο. Σερβίρετε με γάλα ή γιαούρτι αλλά και με φρουτοσαλάτες.
Για το μιλκσέικ: Καθαρίζετε την μπανάνα, την κόβετε σε δυο τρία κομμάτια και τη ρίχνετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε καλά μέχρι να λιώσουν και να αφρατέψουν. Σερβίρετε σε ποτήρι με παγάκια.
Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τις μπρουσκέτες: Φρυγανίζετε το ψωμί και στη συνέχεια απλώνετε πάνω του το τυρί. Πάνω από το τυρί τακτοποιείτε τα φρούτα. Πασπαλίζετε τις σταφίδες, ραντίζετε με το μέλι και την κανέλα και σερβίρετε.

Βήμα 2

Για τη σπιτική granola: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Ανακατεύετε σε μπολ τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και την κανέλα με το αλάτι. Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και το αναμιγνύετε εκτός φωτιάς, με το ελαιόλαδο, το μέλι, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αναμιγνύετε τα δύο μίγματα και αδειάζετε σε λαμαρίνα στρωμένη με βρεγμένο χαρτί ψησίματος.

Βήμα 3

Ψήνετε στο φούρνο στους 150οC για 30 λεπτά περίπου. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει καλά και τέλος προσθέτετε τα φρούτα. Ανακατεύετε και αποθηκεύετε σε γυάλινο βάζο. Σερβίρετε με γάλα ή γιαούρτι αλλά και με φρουτοσαλάτες.

Βήμα 4

Για το μιλκσέικ: Καθαρίζετε την μπανάνα, την κόβετε σε δυο τρία κομμάτια και τη ρίχνετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε καλά μέχρι να λιώσουν και να αφρατέψουν. Σερβίρετε σε ποτήρι με παγάκια.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή