OliveMagazine

Μακαρονάδα με κολοκυθάκια και βασιλικό

Μακαρονάδα με κολοκυθάκια και βασιλικό

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ¾ του πακέτου πέννες
  • 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά, κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • παρμεζάνα τριμμένη ή σε φλούδες
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό και μόλις γίνουν al dente, τις τραβάτε από τη φωτιά αλλά δεν τις στραγγίζετε.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Δεν χρειάζεται πάνω από 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και φέρνετε δυο βόλτες.

Προσθέτετε στο τηγάνι τις πέννες με στραγγιστή κουτάλα. Το λίγο νεράκι που θα παρασύρουν δένει καλύτερα τη σάλτσα. Ρίχνετε τον βασιλικό, ανακατεύετε και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr