OliveMagazine

Το ελληνικό πέστο

Το ελληνικό πέστο

Μερίδες:1 μέτριο βαζάκι
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 ματσάκια βασιλικό
  • 1 φλιτζάνι φέτα Μυτιλήνης
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπλέντερ βάζετε τη σκελίδα σκόρδο, τα καρύδια, τη φέτα και το μισό ελαιόλαδο. Χτυπάτε μέχρι τα υλικά σας να αναμιχθούν καλά.

Προσθέτετε και το βασιλικό και δουλεύετε το μίγμα ώσπου να γίνει ένας ομοιογενής πολτός.

Συμπληρώνετε επιπλέον ελαιόλαδο, λίγο λίγο, όσο χρειαστεί, ώσπου να το φέρετε στην υφή που θέλετε.

Το αδειάζετε σε βαζάκι, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και το φυλάτε στο ψυγείο για κάθε χρήση. Το πέστο μπορεί να διατηρηθεί με αυτόν τον τρόπο μέχρι και τρεις μήνες.

Tips

Όσο πιο μαλακή είναι η φέτα, τόσο πιο εύκολο θα είναι το χτύπημα των υλικών στο μπλέντερ.


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα κοτσανάκια του βασιλικού αν είναι τρυφερά. Θα βγάλουν τους χυμούς και τα αρώματά τους στο μίγμα σας.


Στην περίπτωση που τα φύλλα του βασιλικού δεν έχουν ενσωματωθεί στο μίγμα μετά το χτύπημα, μπορείτε να συμπληρώσετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και να ξαναχτυπήσετε το μίγμα. Προσέξτε όμως μην το παρακάνετε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr