OliveMagazine

Πατσαβουροτυρόπιτα

Πατσαβουροτυρόπιτα

Μερίδες:για ένα μικρό ταψάκι
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 200γρ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί
  • 5-6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ή λίγο σαλάμι αέρος σε κυβάκια (προαιρετικά)
  • 1½ φλιτζάνι γάλα
  • 2-3 αβγά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στου 180ºC. Αλείφετε τα φύλλα ένα ένα με λίγο ελαιόλαδο, τα τσαλακώνετε και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο όπως είναι πατσαβουριασμένα μέσα σε ένα ταψάκι μικρό που έχετε επίσης λαδώσει ελαφρά. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο να προψηθούν λίγο και να πάρουν χρώμα τα φύλλα.

Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και σπάζετε τη φέτα με τα δάχτυλα σε κομμάτια. Μοιράζετε το τυρί ανάμεσα στα τσαλακωμένα φύλλα και κάνετε το ίδιο και με το σαλάμι ή την καπνιστή γαλοπούλα, αν χρησιμοποιήσετε.

Χτυπάτε τα αβγά μέσα σε ένα μπολ με το σύρμα. Προσθέτετε το γάλα και λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε λίγο ακόμη να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μίγμα. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνετε μίγμα και το περιχύνετε στα φύλλα παντού, μοιράζοντάς το ομοιόμορφα. Αν θέλετε, πασπαλίζετε την πίτα με λίγο σουσάμι. Βάζετε το ταψάκι ξανά στο φούρνο και ψήνετε την πίτα μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή κόβοντας σε κομμάτια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr