OliveMagazine

Σαλάτα με ρόκα, ντομάτα και γιαούρτι

Σαλάτα με ρόκα, ντομάτα και γιαούρτι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλατα

  • 2 ματσάκια ρόκα ή ροκίνι, μεγάλα ή 1 μάτσο γλυστρίδα ή
  • 1 αγγούρι
  • 1 ντομάτα μικρή, χωρίς τη φλούδα, κομμένη σε μικρά καρεδάκια
  • Για τη σος

  • ½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τη ρόκα ή τη γλυστρίδα και τα καρεδάκια της ντομάτας σε μια σαλατιέρα.

Κόβετε το αγγούρι με τον αποφλοιωτή πατάτας σε λεπτές φέτες, σαν παρμεζάνα, τις οποίες θα βάλετε επίσης στη σαλατιέρα. Προσέχετε να μην φτάσετε στο τμήμα με τα σποράκια. Έχει πολλά υγρά τα οποία δεν τα χρειάζεστε στη σαλάτα.

Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξίδι και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε μέχρι να πάρετε μία ομοιογενή σάλτσα.

Ρίχνετε τη σάλτσα στη σαλατιέρα με τα λαχανικά σας και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμάκι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr