OliveMagazine

Σκορδόψωμο με ρίγανη και κεφαλοτύρι

Σκορδόψωμο με ρίγανη και κεφαλοτύρι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 μπαγκέτες μπαγιάτικες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 150γρ. κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας
  • 200γρ. βούτυρο αλατισμένο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Με ένα μαχαίρι χαράζετε τις μπαγκέτες λοξά σε φέτες πάχους δύο δαχτύλων περίπου χωρίς να φτάσετε μέχρι κάτω. Χωρίζετε την κάθε μπαγκέτα στη μέση.

Ανακατεύετε το μαλακωμένο βούτυρο με το λιωμένο σκόρδο και τη ρίγανη και με ένα κουταλάκι παίρνετε μικρές ποσότητες και αλείφετε ελαφρά τις μπαγκέτες εκεί που τις κόψατε.

Πασπαλίζετε τα κενά με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και κλείνετε τα ανοίγματα της μπαγκέτας. Κάθε φορά που τελειώνετε ένα κομμάτι, το τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να φυλάξετε τα πακέτα σας στην κατάψυξη ή να τα ψήσετε. Ψήνετε τα σκορδόψωμα στο φούρνο για 20 λεπτά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr