OliveMagazine

Ντοματοσαλάτα με μυρωδικά

Ντοματοσαλάτα με μυρωδικά

Μερίδες:για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 ντομάτες μεγάλες
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 παξιμάδια κριθαρένια
  • 1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι βασιλικό πλατύφυλλο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από θυμάρι φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια λουίζας, ψιλοκομένα
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1-2 κουτ. σούπας καλό κρασόξιδο
  • αλάτι χοντρό
  • 10 παγάκια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σπάτε τα κριθαρένια παξιμάδια και τα ρίχνετε μέσα σε μια πολύ μεγάλη σαλατιέρα. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.

Τρίβετε στον τρίφτη μία από αυτές και τη σκορπίζετε πάνω από τα παξιμάδια. Κόβετε τις υπόλοιπες ντομάτες σε κομμάτια και τις προσθέτετε στη σαλατιέρα.

Κόβετε και το κρεμμύδι σε σπιρτόξυλα και το ρίχνετε μέσα. Ανακατεύετε.

Προσθέτετε τα μυρωδικά και μπόλικο χοντρό αλάτι και ανακατεύετε ξανά. Σκορπίζετε τα παγάκια στη σαλατιέρα και ραντίζετε με δύο κουταλιές ξίδι. Περιχύνετε με άφθονο λάδι και σερβίρετε την ντοματοσαλάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Πιθανότατα μια τέτοια αισθησιακή σαλάτα θα κάνει τους καλεσμένους σας να περιφρονήσουν τα υπόλοιπα εδέσματα του γεύματος, γι' αυτό προσέξτε με τι θα συνοδεύσετε τη σαλάτα και όχι τι θα συνοδεύσει η σαλάτα.


Μπορείτε να φτιάξετε τη σαλάτα σας αρκετή ώρα πριν το φαγητό, για να κατεβάσει η ντομάτα τα ζουμάκια και να μπορείτε να βουτάτε.


Τα κριθαρένια παξιμαδάκια είναι ιδανικά για αυτή τη σαλάτα γιατί είναι σκληρά και μετά δεν λιώνουν, αλλά μαλακώνουν.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr