OliveMagazine

Κορκοτό

Κορκοτό

Μερίδες:για ένα ρηχό μεγάλο ταψί
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1λίτρο γάλα κατσικίσιο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 5 αβγά
  • 2 φλιτζάνια φέτα, τρίμμα
  • 1 φλιτζάνι τραχανά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος για το ταψί
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Βάζετε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα.

Προσθέτετε το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα, το αλεύρι και τον τραχανά και ανακατεύετε πολύ καλά ώσπου να πάρετε έναν ομοιογενή και πηχτό χυλό.

Βουτυρώνετε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί για πίτα. Αδειάζετε το χυλό σχηματίζοντας μια λεπτή στρώση. Σκορπάτε μικρά κομματάκια βουτύρου πάνω από την πίτα σας. Ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όσο πιο λεπτό το κορκοτό, τόσο πιο τραγανό και νόστιμο γίνεται.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο