OliveMagazine

Ψαρονέφρι στην κατσαρόλα

Ψαρονέφρι στην κατσαρόλα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 700γρ. ψαρονέφρι, σε λεπτές φέτες πάχους ½ εκ.
  • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, σε ψιλά καρέ
  • 200ml κρασί λευκό, ξηρό
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα, με το χυμό τους, ολόκληρα, ψιλοκομμένα ή 3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1 φλιτζάνι Μετσοβόνε, ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε, σκουπίζετε καλά και αλευρώνετε τις φέτες του κρέατος. Σε μια μεγάλη και φαρδιά ρηχή κατσαρόλα-κατά προτίμηση αντικολλητική-ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις αλευρωμένες φέτες για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς τις τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά. Σβήνετε με το κρασί, το μαγειρεύετε για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε 200ml νερό και το μπαχάρι. Μόλις το μίγμα πάρει μια βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα.

Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια με το χυμό τους ή τις τριμμένες φρέσκιες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.

Τέλος, ρίχνετε το ψιλοκομμένο Μετσοβόνε, ανακατεύετε προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι το τυρί να αρχίσει να λιώνει. Αποσύρετε αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα. Συνοδεύετε με πιλάφι ή τηγανητές πατάτες αν το προτιμάτε.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο