OliveMagazine

Πρασοτηγανιά

Πρασοτηγανιά

Μερίδες:για μια τηγανιά
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό ψαχνό χοιρινό, από παντσέτα
  • 2 πράσα, μόνο το άσπρο μέρος, καθαρισμένα καλά
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου
  • 1 νεροπότηρο κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 60γρ. μυζήθρα ώριμη, χοντροτριμμένη
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το χοιρινό σε μπουκίτσες. Ψιλικόβετε τα πράσα σε ροδέλες. Σε ένα γουδί κοπανίζετε τους σπόρους κόλιανδρου.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και τις ροδέλες του πράσου. Τα αφήνετε να βράσουν ώσπου να εξατμιστεί όλο το νερό.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο και, μόλις τα πράσα αρχίζουν να τσιτσιρίζουν, προσθέτετε τις μπουκίτσες του κρέατος, το κοπανισμένο κόλιανδρο και το μπούκοβο, πάντα σε δυνατή φωτιά.

Σοτάρετε ώσπου να ροδίσουν καλά τα υλικά. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και αλατίζετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε για 10 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζετε το τηγάνι, δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε ώσπου να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε σε μεγάλο πιάτο ή μικρή πιατέλα και πασπαλίζετε με την τριμμένη μυζήθρα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Απολαύστε την τηγανιά ζεστή. Να έχετε ψωμάκι για τις παπάρες σας και να θυμάστε ότι το μακεδονικό Ξινόμαυρο είναι εξαιρετικό συνοδευτικό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο