OliveMagazine

Ντομάτα με θυμάρι και κάππαρη

Ντομάτα με θυμάρι και κάππαρη

Μερίδες:για ένα μέτριο βαζάκι
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. ντοματοπελτέ σαντορινιό
  • 60γρ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 50γρ. κάππαρη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε την κάππαρη, τη στεγνώνετε και την ψιλοκόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι πάνω στο ξύλο κοπής.

Παίρνετε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και αδειάζετε μέσα το σαντορινιό πελτέ, ρίχνετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.

Τέλος, προσθέτετε την ψιλοκομμένη κάππαρη και πασπαλίζετε με το θυμάρι. Ανακατεύετε καλά και βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο, έτοιμη να... σας σώσει σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Μισό κιλό βρασμένα ζεστά μακαρόνια και 150 γραμμάρια από τη σάλτσα και θα φάτε την πιο εκθαμβωτικά κόκκινη μακαρονάδα του κόσμου. Τρίβετε και μπόλικο ελαφρώς ώριμο χλωρό τυρί από τη Σαντορίνη και... τύφλα να' χει η Νάπολη.


Αν ανακατέψετε ίση ποσότητα σάλτσας με ίση ποσότητα γιαουρτιού ένα ωραιότατο ντιπ θα γεννηθεί μπροστά σας!


Σε στιγμές απελπισίας, απλώς φάτε τη με το κουταλάκι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr