ntomata me thumari kai kappari
clock icon
10'

Ντομάτα με θυμάρι και κάππαρη

Υλικά

  • 250γρ. ντοματοπελτέ σαντορινιό
  • 60γρ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 50γρ. κάππαρη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι

Tips

  • Μισό κιλό βρασμένα ζεστά μακαρόνια και 150 γραμμάρια από τη σάλτσα και θα φάτε την πιο εκθαμβωτικά κόκκινη μακαρονάδα του κόσμου. Τρίβετε και μπόλικο ελαφρώς ώριμο χλωρό τυρί από τη Σαντορίνη και... τύφλα να' χει η Νάπολη.
  • Αν ανακατέψετε ίση ποσότητα σάλτσας με ίση ποσότητα γιαουρτιού ένα ωραιότατο ντιπ θα γεννηθεί μπροστά σας!
  • Σε στιγμές απελπισίας, απλώς φάτε τη με το κουταλάκι.

Ο καλύτερος πελτές για να γίνει τούτη η σάλτσα είναι ο σαντορινιός. Και είναι λογικό μιας και οι άνυδρες καλλιέργειες ντομάτας στη Σαντορίνη παράγουν μια εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη.

Πλένετε την κάππαρη, τη στεγνώνετε και την ψιλοκόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι πάνω στο ξύλο κοπής.
Παίρνετε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και αδειάζετε μέσα το σαντορινιό πελτέ, ρίχνετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
Τέλος, προσθέτετε την ψιλοκομμένη κάππαρη και πασπαλίζετε με το θυμάρι. Ανακατεύετε καλά και βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο, έτοιμη να... σας σώσει σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε την κάππαρη, τη στεγνώνετε και την ψιλοκόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι πάνω στο ξύλο κοπής.

Βήμα 2

Παίρνετε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και αδειάζετε μέσα το σαντορινιό πελτέ, ρίχνετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Τέλος, προσθέτετε την ψιλοκομμένη κάππαρη και πασπαλίζετε με το θυμάρι. Ανακατεύετε καλά και βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο, έτοιμη να... σας σώσει σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb