OliveMagazine

Κουνέλι με δεντρολίβανο ξίδι και μέλι

Κουνέλι με δεντρολίβανο ξίδι και μέλι

Μερίδες: 5-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:50'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουνέλι, 1200γρ. περίπου
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το κουνέλι σε μερίδες. Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κουνέλι ώσπου να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς. Αν δε χωράνε όλα τα κομμάτια, τα σοτάρετε λίγα λίγα. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε πιατέλα.

Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι. Το σοτάρετε καλά φροντίζοντας να μη μαυρίσει και ξαναβάζετε μέσα το κουνέλι. Προσθέτετε το δεντρολίβανο και ανακατεύετε μια-δυο φορές. Σβήνετε με το ξίδι, το αφήνετε να εξατμιστεί και ρίχνετε το μέλι διαλυμένο σε 1 νεροπότηρο ζεστό νερό. Αφήνετε το μίγμα να πάρει βράση, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράζετε ώσπου να γίνει τρυφερό το κουνέλι, για 1½ ώρα περίπου και να πήξει η σάλτσα. Το σερβίρετε με ταλιατέλες βουτύρου πασπαλισμένες με λίγη κεφαλογραβιέρα. Φυσικά, στο σερβίρισμα, το περιχύνετε με τη νόστιμη σάλτσα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Το κρέας του κουνελιού είναι στεγνό και αξίζει τον κόπο να το απολαύσετε όσο είναι ακόμα ζεστό και με μπόλικη σάλτσα για να μαλακώσει καλά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr