OliveMagazine

Φέτα σαγανάκι σε φύλλο με σιρόπι μπίρας

Φέτα σαγανάκι σε φύλλο με σιρόπι μπίρας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το σαγανάκι

  • 4 κομμάτια φέτα σκληρή 6x6 με πάχος περίπου 1εκ.
  • 4 φύλλα κρούστας
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για το σιρόπι

  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 σφηνάκι μπίρα ξανθιά
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • μαυροσούσαμο για το πασπάλισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι, σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να δέσει ελαφρά, ανακατεύοντας. Χρειάζεται περίπου 10 λεπτά. Προσέχετε το μίγμα, γιατί μόλις ζεσταθεί η μπίρα φουσκώνει. Απλά το αποσύρετε για μια στιγμή από τη φωτιά και συνεχίζετε κανονικά.

Κόβετε τα φύλλα στη μέση. Βάζετε τα δύο μισά το ένα πάνω στο άλλο και τοποθετείτε τη φέτα στη μέση. Διπλώνετε σε φακελάκια βρέχοντας λίγο τις άκρες για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα

Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζετε τα φακελάκια και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Δεν χρειάζονται πάνω από 1 λεπτό το καθένα. Στραγγίζετε τα φακελάκια σε χαρτί κουζίνας για να μείνουν τραγανά. Περιχύνετε τη φέτα με το σιρόπι, πασπαλίζετε με το μαυροσούσαμο και σερβίρετε.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μαυροσούσαμο με καβουρδισμένο σουσάμι ή με σπασμένους σπόρους κόλιανδρου.


Να προσέχετε πολύ και να είστε από πάνω στο τηγάνισμα: Aν το λάδι είναι καυτό αρκεί μισό λεπτό για να μαυρίσει και να καεί το φύλλο. Γι’αυτό, καλύτερα να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία στο μέτριο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο