OliveMagazine

Ουζάτο σαγανάκι γαρίδας

Ουζάτο σαγανάκι γαρίδας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 γαρίδες φρέσκιες, μετρίου μεγέθους
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 200γρ. φέτα τριμμένη
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και καθαρίζετε τις γαρίδες κρατώντας την ουρά και το κεφάλι.

Σοτάρετε τις γαρίδες στο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά, ανακατεύετε και σβήνετε με το ούζο.

Αφαιρείτε τις γαρίδες από το σκεύος και ρίχνετε τις ντομάτες. Δυναμώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ρίχνετε τις γαρίδες ξανά στο τηγάνι , ανακατεύετε και προσθέτετε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα. Σβήνετε τη φωτιά και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε και γαρνίρετε με μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr