OliveMagazine

Ουζάτο σαγανάκι

Ουζάτο σαγανάκι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μερίδα κεφαλοτύρι
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλευρώνετε το κεφαλοτύρι. Για να κολλήσει όμως καλά το αλεύρι πάνω του πρώτα το βρέχετε με ούζο.

Βάζετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνετε το αλευρωμένο τυρί στο καυτό λάδι. Μόλις πάρει χρυσό χρώμα από τη μια, το γυρίζετε να ροδίσει κι από την άλλη πλευρά. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού και το αποσύρετε. Σερβίρετε το σαγανάκι ζεστό αμέσως!

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr