OliveMagazine

Σάντουιτς µε ψητές πιπεριές Φλωρίνης και µελιτζάνες, µε ανθότυρο και πέστο µαϊντανού

Σάντουιτς µε ψητές πιπεριές Φλωρίνης και µελιτζάνες, µε ανθότυρο και πέστο µαϊντανού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φραντζολάκια τσιαπάτα ή άλλο ψωµί της επιλογής σας
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 µελιτζάνα τσακώνικη, σε φέτες
  • 250γρ. ανθότυρο ή µανούρι
  • Για το pesto µαϊντανού

  • 1 µατσάκι µαϊντανό χοντροκοµµένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα αµύγδαλα ασπρισµένα
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαµικό
  • 3 κουτ. σούπας πεκορίνο τριµµένο ή άλλο πικάντικο τυρί
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιµάζετε το pesto: Πολτοποιείτε στο µπλέντερ όλα τα υλικά προσθέτοντας το ελαιόλαδο σε δόσεις και αλατοπιπερώνοντας στο τέλος σύµφωνα µε τη γεύση σας.

Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Κόβετε τα κοτσάνια από τις πιπεριές και τις χωρίζετε σε δύο επίπεδα κοµµάτια. Ψήνετε τις φέτες της µελιτζάνας και της πιπεριάς σε σχαροτήγανο µέχρι να ξεροψηθούν λίγο εξωτερικά και να µαλακώσουν. Τα µεταφέρετε σε δοχείο µε καπάκι για να µαλακώσουν.

Φτιάχνετε τα σάντουιτς: Ανοίγετε τα ψωµάκια στη µέση και τα αλείφετε εσωτερικά πάνω κάτω µε το pesto µαϊντανού. Τοποθετείτε εναλλάξ φέτες ψηµένης µελιτζάνας και πιπεριάς, τις σκεπάζετε µε φετούλες από ανθότυρο και κλείνετε τα φραντζολάκια. Τα τυλίγετε µε λαδόκολλα μέχρι τη μέση και µετά ολόκληρα µε αλουµινόχαρτο για να τα πάρετε µαζί σας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr