OliveMagazine

Καρπουζοσαλάτα με ντομάτα και βασιλικό

Καρπουζοσαλάτα με ντομάτα και βασιλικό

Μερίδες:για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φέτα καρπούζι
  • 2 ντομάτες μεγάλες, ξεφλουδισμένες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας λεμόνι
  • 15 ελιές Καλαμών
  • 1 πιπεριά κέρατο, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 μικρές πιτούλες αραβικές
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τη φέτα του καρπουζιού και την κόβετε σε τριγωνάκια. Με ένα πιρούνι αφαιρείτε όσο περισσότερους σπόρους μπορείτε. Κόβετε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια (σκελίδες).

Παίρνετε μια μεγάλη ρηχή σαλατιέρα και τοποθετείτε μέσα της εναλλάξ τα κομμάτια της ντομάτας και του καρπουζιού. Από πάνω σκορπίζετε τις ροδέλες της πιπεριάς και το βασιλικό.

Κόβετε τις αραβικές πιτούλες σε τριγωνάκια και τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές.

Σε ένα μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, το ξίδι και το λεμόνι. Τα χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε μέσα τις ελιές Καλαμών, πασπαλίζετε με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο βασιλικό και αλατίζετε καλά. Περιχύνετε με το dressing την καρπουζοσαλάτα και διακοσμείτε με τις τραγανές πιτούλες.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr