OliveMagazine

Καρυδάτη σκορδαλιά

Καρυδάτη σκορδαλιά

Μερίδες:για ένα μέτριο βάζο
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. καρυδόψιχα, καλά κοσκινισμένη
  • 50γρ. ψίχουλα ξερού ψωμιού
  • 4-8 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα με το πόσο σκορδάτη τη θέλετε
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1 φλιτζάνι καλό ελαιόλαδο
  • λίγα φυλλαράκια μαϊντανό
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κοπανίζετε το σκόρδο στο γουδί μαζί με λίγο αλάτι ώσπου να γίνει αλοιφή. Η συνέχεια είναι στο χέρι σας. Ή συνεχίζετε στο γουδί ή επιλέγετε το μπλέντερ. Το ξέρω ότι θα προτιμήσετε το δεύτερο...

Βάζετε λοιπόν στο μπλέντερ την καρυδόψιχα και τα ξερά ψίχουλα. Τα χτυπάτε ώστε να αλεστούν καλά. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ξίδι και 2 κουταλιές νερό.

Και ήρθε η ώρα του σκόρδου. Το τουμπάρετε μέσα και χτυπάτε το μίγμα για λίγα λεπτά ακόμα. Αδειάζετε τη σκορδαλιά σε ένα ωραίο βαθύ μπολ και τη στολίζετε με λίγα φυλλαράκια μαϊντανό.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Πάει με μπακαλιάρο τηγανητό, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μανιτάρια και οποιοδήποτε θαλασσινό αρκεί να είναι καλοτηγανισμενο. Ο τέλειος συνδυασμός της είναι με μύδια τηγανητά, αφράτα και τραγανά σαν λουκουμάδες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr