OliveMagazine

Πολύχρωμη σαλάτα με σταφύλια, ανθότυρο και αμύγδαλα

Πολύχρωμη σαλάτα με σταφύλια, ανθότυρο και αμύγδαλα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι σταφύλια (σουλτανίνα)
  • 1 φλιτζάνι σταφύλια μαύρα, χωρίς κουκούτσι
  • 3 κουτ. σούπας αμύγδαλα αποφλοιωμένα, καβουρδισμένα και σπασμένα
  • 10 ραπανάκια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 1 ραντίτσιο μικρό
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή φρέσκο κόλιανδρο
  • 250γρ. ανθότυρο κομμένο σε 6 φέτες
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα ραπανάκια σε κρύο νερό με παγάκια, για να διατηρηθούν τραγανά. Μετά τα στραγγίζετε καλά.

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ αναμιγνύοντας στο σέικερ όλα τα υλικά.

Κόβετε τη ρόκα και το ραντίτσιο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το μαϊντανό (ή τον κόλιανδρο), τα ραπανάκια και τα σταφύλια και ανακατεύετε προσεκτικά. Μοιράζετε τη σαλάτα σε πιάτα. Ρίχνετε από πάνω τα αμύγδαλα, μία φέτα ανθότυρο, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr