OliveMagazine

Σαλάτα με ωμά παντζάρια, καρότα, ξινόμηλο και καρύδια

Σαλάτα με ωμά παντζάρια, καρότα, ξινόμηλο και καρύδια

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 5 παντζάρια μέτρια, ωμά και ξεφλουδισμένα
  • 5 καρότα ξεφλουδισμένα
  • 1 ξινόμηλο καθαρισμένο
  • ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροτριμμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σούπας άσπρο ξίδι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τρίβετε τα παντζάρια, τα καρότα, και το μήλο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζετε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.

Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια με το λάδι, το ξίδι και αλατοπιπερώνετε.

Προσθέτετε τα στραγγισμένα παντζάρια, τα καρότα και το μήλο και ανακατεύετε για να μοιραστούν όλα ομοιόμορφα. Σερβίρετε τη σαλάτα σε σαλατιέρα και πασπαλίζοντας από πάνω με κάμποσο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr