OliveMagazine

Πράσινη σαλάτα με ψητά μανιτάρια και σουσάμι

Πράσινη σαλάτα με ψητά μανιτάρια και σουσάμι

Μερίδες:για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό αντίδια κατσαρά, φρεσκοπλυμένα ή άλλη κατσαρή πράσινη σαλάτα της επιλογής σας
  • 5 μανιτάρια πλευρώτους μεγάλα
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα των μανιταριών
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα

  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • άφθονο εξαιρετικό ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε κατ' αρχήν τη σάλτσα. Κοπανίζετε το σκόρδο στο γουδί μαζί με λίγο αλάτι ώσπου να γίνει πολτός. Τον φυλάτε σε ένα πιατάκι.

Σε ένα μπρικάκι βράζετε για λίγο το βαλσαμικό ξίδι και την καστανή ζάχαρη ώσπου να λιώσει. Αδειάζετε το μίγμα σε μπολάκι και το αφήνετε να κρυώσει καλά. Ρίχνετε το πολτοποιημένο σκόρδο και αλατίζετε ελαφρώς. Προσθέτετε μπόλικο ελαιόλαδο και ανακατεύετε γρήγορα με ένα πιρούνι. Αφήνετε το μίγμα να σταθεί.

Ψήνετε τα μανιτάρια στο φούρνο, αφού πρώτα τα αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατίσετε σεμνά, σαν να είναι φιλέτα, ώσπου να ροδίσουν απαλά.

Σε μια σαλατιέρα βάζετε τα αντίδια χοντροκομμένα με το χέρι, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και πασπαλίζετε με το σουσάμι. Περιχύνετε με τη σαλτσούλα και σερβίρετε.

Φωτογραφίa: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Όταν το ρόδι είναι στην εποχή του, μπορείτε να προσθέσετε και μπόλικα σποράκια.


Η ίδια σαλάτα γίνεται εξαιρετική με φύλλα από σέσκουλα και σπανάκι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr