OliveMagazine

Γλώσσα φιλέτο στο φούρνο με πομοντόρια

Γλώσσα φιλέτο στο φούρνο με πομοντόρια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φιλέτα γλώσσας
  • 10 πομοντόρια κομμένα στη μέση ή ½ κιλό ντοματίνια κομμένα στα 4
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες, σπασμένες με τη φλούδα τους
  • 1 λεμόνι σε λεπτές ροδέλες, με τη φλούδα του
  • 2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα φαρδύ ταψί, απλώνετε τα πομοντόρια ή τα ντοματίνια και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε.

Αλατοπιπερώνετε και το ψάρι καλά και το τοποθετείτε πάνω από τα λαχανικά.

Απλώνετε τις φέτες του λεμονιού και τη δάφνη και περιχύνετε με το κρασί και το ελαιόλαδο.

Σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το χαρτί και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και το ψάρι.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Του ταιριάζει πολύ και μια καυτή πιπερίτσα για όσους την αντέχουν.


Αντί για γλώσσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φρέσκο ψάρι σε φέτα ή ολόκληρο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο