TYROKAYTERI

Υλικά

  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη
  • 1 -2 πιπεριές καυτερές (ανάλογα πόσο καυτερή τη θέλετε)
  • 1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ¼ κιλού ανθότυρο
  • ½ κιλό φέτα τρίμμα
  • λίγη πάπρικα γλυκιά

Πεντανόστιμη, εύκολη, πικάντικη και κρεμώδης. Όλα τα έχει αυτό το all time classic συνοδευτικό που θα κάνει πολύ καλή παρέα σε μια τηγανιά πατάτες και όποιο μεζέ εμφανιστεί στο τραπέζι.

Βγάζετε τους σπόρους από την πιπεριά Φλωρίνης και την καυτερή πιπεριά και τις ψιλοκόβετε.
Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και τις σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνετε στο μπλέντερ το ανθότυρο και την τριμμένη φέτα. Προσθέτετε τις σοταρισμένες πιπεριές με το λάδι του τηγανιού, την πάπρικα και χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα. Διατηρείτε την τυροκαυτερή στο ψυγείο για αρκετό καιρό μέσα σε γυάλινο βάζο, ρίχνοντας στην επιφάνεια λίγο λάδι ακόμα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βγάζετε τους σπόρους από την πιπεριά Φλωρίνης και την καυτερή πιπεριά και τις ψιλοκόβετε.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και τις σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Ρίχνετε στο μπλέντερ το ανθότυρο και την τριμμένη φέτα. Προσθέτετε τις σοταρισμένες πιπεριές με το λάδι του τηγανιού, την πάπρικα και χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα. Διατηρείτε την τυροκαυτερή στο ψυγείο για αρκετό καιρό μέσα σε γυάλινο βάζο, ρίχνοντας στην επιφάνεια λίγο λάδι ακόμα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb