OliveMagazine

Επιδόρπιο με μαντολάτο και μπανάνες

Επιδόρπιο με μαντολάτο και μπανάνες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100γρ. μαντολάτο ή γκοφρέτες με γέμιση σοκολάτα ή μπανάνα
  • 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • 350ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1-2 κουτ. σούπας λικέρ Tia Maria (προαιρετικά)
  • λίγο μέλι ή σιρόπι σφένδαμου (marple syrup) για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το μαντολάτο ή τις γκοφρέτες σε μικρά κομμάτια.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη σε σαντιγί, μέχρι να σφίξει και να κάνει μικρές κορφούλες. Προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε για λίγο ακόμη.

Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις, για να μη χάσετε τον αέρα, την σαντιγί με τις μισές μπανάνες και τα μισά μαντολάτα.

Μοιράζετε το γλυκό σε 4 ποτήρια ή γυάλινα μπολ. Από πάνω μοιράζετε τις υπόλοιπες μπανάνες και τα θρυμματισμένα μαντολάτα. Ραντίζετε με λίγο μέλι ή σιρόπι σφένδαμου και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr