BANANA SPLITS
clock icon
15'

Επιδόρπιο με μαντολάτο και μπανάνες

Υλικά

  • 100γρ. μαντολάτο ή γκοφρέτες με γέμιση σοκολάτα ή μπανάνα
  • 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • 350ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1-2 κουτ. σούπας λικέρ Tia Maria (προαιρετικά)
  • λίγο μέλι ή σιρόπι σφένδαμου (marple syrup) για το σερβίρισμα

Το απόλυτα γρήγορο επιδόρπιο. Σαντιγί αρωματισμένη με λικέρ καφέ, ανακατεμένη με μπανάνες και κομματάκια από ψιλοκομμένο μαντολάτο.

Κόβετε το μαντολάτο ή τις γκοφρέτες σε μικρά κομμάτια.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη σε σαντιγί, μέχρι να σφίξει και να κάνει μικρές κορφούλες. Προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε για λίγο ακόμη.

Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις, για να μη χάσετε τον αέρα, την σαντιγί με τις μισές μπανάνες και τα μισά μαντολάτα.

Μοιράζετε το γλυκό σε 4 ποτήρια ή γυάλινα μπολ. Από πάνω μοιράζετε τις υπόλοιπες μπανάνες και τα θρυμματισμένα μαντολάτα. Ραντίζετε με λίγο μέλι ή σιρόπι σφένδαμου και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το μαντολάτο ή τις γκοφρέτες σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 2

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη σε σαντιγί, μέχρι να σφίξει και να κάνει μικρές κορφούλες. Προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε για λίγο ακόμη.

Βήμα 3

Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις, για να μη χάσετε τον αέρα, την σαντιγί με τις μισές μπανάνες και τα μισά μαντολάτα.

Βήμα 4

Μοιράζετε το γλυκό σε 4 ποτήρια ή γυάλινα μπολ. Από πάνω μοιράζετε τις υπόλοιπες μπανάνες και τα θρυμματισμένα μαντολάτα. Ραντίζετε με λίγο μέλι ή σιρόπι σφένδαμου και σερβίρετε.