OliveMagazine

Σαλάτα με γεμιστά αβγά

Σαλάτα με γεμιστά αβγά

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 αβγά σφιχτά
  • Για τη σαλάτα

  • 250γρ. σπανάκι φρέσκο (τα φυλλαράκια)
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 σαλάτα ή ένα μεγάλο μαρούλι
  • 2 καρότα φρέσκα, τριμμένα
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 6 αγκινάρες, βρασμένες και κομμένες στα 4
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε τετραγωνάκια
  • 1 ματσάκι ραπανάκια μικρά, ολόκληρα
  • μερικά ντοματίνια μικρά, ολόκληρα (αν είναι μεγάλα, κομμένα στη μέση)
  • Για τα γεμιστά αβγά

  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το dressing της σαλάτας

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα αβγά, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε προσεκτικά τους κρόκους.

Τους λιώνετε με πιρούνι και τους ανακατεύετε με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και την κάπαρη. Αλατοπιπερώνετε το μίγμα.

Το βάζετε σε κορνέ ή απλώς το παίρνετε με ένα κουτάλι και γεμίζετε με αυτό το κενό των ασπραδιών.

Κόβετε το σπανάκι, τη ρόκα και τη σαλάτα σε μικρά κομμάτια με τα δάχτυλα. Τα ανακατεύετε μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά σε βαθύ μπολ.

Χτυπάτε όλα μαζί τα υλικά του dressing σε multi και πριν σερβίρετε περιχύνετε τα σαλατικά σας. Ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε τη σαλάτα σε βαθιά πιατέλα. Στολίζετε με τα γεμιστά αβγά και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr