OliveMagazine

Σούπα με καρότα, καλαμπόκι και ποπ κορν

Σούπα με καρότα, καλαμπόκι και ποπ κορν

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 καρότα μεγάλα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι σπόρους καλαμποκιού (φρέσκους ή κατεψυγμένους)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή από κύβο
  • 2½ φλιτζάνια γάλα
  • 1 κουτ. σούπας πιπερόριζα φρέσκια, τριμμένη (προαιρετικά)
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας κιτρινόριζα
  • 1-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο για πασπάλισμα
  • 1 φλιτζάνι ποπ κορν αλατισμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπερόριζα για μερικά λεπτά. Προσθέτετε τα καρότα, την κιτρινόριζα και το καλαμπόκι και ανακατεύετε για 5 λεπτά.

Ρίχνετε το ζωμό και το γάλα, χαμηλώνετε τη φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και να πέφτουν από το πιρούνι όταν τα τσιμπήσετε.

Πολτοποιείτε τα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή σε δύο τρεις δόσεις στο μπλέντερ και τη βάζετε ξανά στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος, δοκιμάζετε το αλάτι και προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ, πασπαλίζετε με μαϊντανό και ρίχνετε μέσα το ποπ κορν.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Aντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr