OliveMagazine

Ταλιατέλες με ψητά ντοματίνια και βασιλικό

Ταλιατέλες με ψητά ντοματίνια και βασιλικό

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. ταλιατέλες
  • 500γρ. ντοματίνια
  • 5 κουτ. σούπας βασιλικό
  • 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα τέσσερα
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 200γρ. τυρί κατσικίσιο (προαιρετικά)
  • λίγο αλατοπίπερο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ρίχνετε σε ένα ταψί το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, τα ντοματίνια και το μισό βασιλικό. Πασπαλίζετε με το αλατοπίπερο και ψήνετε για 15-20 λεπτά.

Βράζετε τις ταλιατέλες αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις σουρώνετε. Τις ρίχνετε στο ταψί με τα ντοματίνια και ανακατεύετε καλά, για να αναμιχθούν οι γεύσεις. Σερβίρετε σε τέσσερα-πέντε πιάτα και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο βασιλικό. Αν θέλετε, προσθέτετε χοντροτριμμένο κατσικίσιο τυρί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο