taliateles me ntomatakia kai vassiliko
clock icon
30'

Ταλιατέλες με ψητά ντοματίνια και βασιλικό

Υλικά

  • 500γρ. ταλιατέλες
  • 500γρ. ντοματίνια
  • 5 κουτ. σούπας βασιλικό
  • 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα τέσσερα
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 200γρ. τυρί κατσικίσιο (προαιρετικά)
  • λίγο αλατοπίπερο

Στη λογική του σε 30 λεπτά τρώμε, αυτή η συνταγή για μακαρονάδα είναι η κατάλληλη γιατί σας επιτρέπει να κάνετε 3 πράγματα ταυτόχρονα: Να ετοιμάζετε τη σάλτσα, να βράζετε τα ζυμαρικά και να στρώνετε το τραπέζι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ρίχνετε σε ένα ταψί το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, τα ντοματίνια και το μισό βασιλικό. Πασπαλίζετε με το αλατοπίπερο και ψήνετε για 15-20 λεπτά.
Βράζετε τις ταλιατέλες αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις σουρώνετε. Τις ρίχνετε στο ταψί με τα ντοματίνια και ανακατεύετε καλά, για να αναμιχθούν οι γεύσεις. Σερβίρετε σε τέσσερα-πέντε πιάτα και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο βασιλικό. Αν θέλετε, προσθέτετε χοντροτριμμένο κατσικίσιο τυρί.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ρίχνετε σε ένα ταψί το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, τα ντοματίνια και το μισό βασιλικό. Πασπαλίζετε με το αλατοπίπερο και ψήνετε για 15-20 λεπτά.

Βήμα 2

Βράζετε τις ταλιατέλες αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις σουρώνετε. Τις ρίχνετε στο ταψί με τα ντοματίνια και ανακατεύετε καλά, για να αναμιχθούν οι γεύσεις. Σερβίρετε σε τέσσερα-πέντε πιάτα και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο βασιλικό. Αν θέλετε, προσθέτετε χοντροτριμμένο κατσικίσιο τυρί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb