OliveMagazine

Κοκκινιστό κοτόπουλο ή γαλοπούλα με πορτοκάλι

Κοκκινιστό κοτόπουλο ή γαλοπούλα με πορτοκάλι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλο ψημένο σε κομμάτια (ή ό,τι κομμάτια περισσέψουν από ψητό πουλερικό)
  • 1 κουτί ντομάτα κονκασέ, περασμένη από το μπλέντερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, χωρίς να το αφήσετε να ροδίσει.

Προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ, το χυμό, το ξύσμα, το κύμινο, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα για περίπου 15 λεπτά.

Ρίχνετε και το πουλερικό και συνεχίζετε το μαγείρεμα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει η σάλτσα με το λάδι της. Σερβίρετε το κοκκινιστό με μακαρόνια, ρύζι, τηγανιτές πατάτες ή πουρέ. Ό,τι και εάν επιλέξετε του πάει πολύ.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr