avga toursi

Υλικά

  • 10-12 Αβγά Βλαχάκη, βρασμένα
  • Για το μίγμα ξιδιού

  • 750γρ. ξίδι λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 ολόκληρο αστεροειδή γλυκάνισο
  • 6-7 κόκκους πιπέρι μαύρο, τριμμένο
  • 2-3 γαρίφαλα ολόκληρα

Αυτό το ξεχωριστό τουρσί με Αβγά Βλαχάκη είναι ιδανικό για τα σάντουιτς, ενώ είναι και ένας πρώτης τάξεως μεζές για το ούζο και το κρασί.

Ρίχνετε το ξίδι σε κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη, και το αφήνετε να βράσει για 7 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το μίγμα.
Ξεφλουδίζετε τα αβγά και τα βάζετε μέσα σε αποστειρωμένο βάζο.
Σουρώνετε το ξίδι, το ρίχνετε πάνω από τα αβγά έτσι ώστε να τα καλύπτει τελείως και κλείνετε καλά το βάζο. Αφήνετε τα αβγά να μαριναριστούν τουλάχιστον για 2-3 μέρες πριν τα καταναλώσετε.
Όποτε τα χρειάζεστε, τα σερβίρετε με λίγο λάδι και αλατοπίπερο ή και σκέτα ως συνοδευτικό μεζέ για ούζο ή κρασί, ή ως βασικό συστατικό ενός πρόχειρου γεύματος.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε το ξίδι σε κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη, και το αφήνετε να βράσει για 7 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το μίγμα.

Βήμα 2

Ξεφλουδίζετε τα αβγά και τα βάζετε μέσα σε αποστειρωμένο βάζο.

Βήμα 3

Σουρώνετε το ξίδι, το ρίχνετε πάνω από τα αβγά έτσι ώστε να τα καλύπτει τελείως και κλείνετε καλά το βάζο. Αφήνετε τα αβγά να μαριναριστούν τουλάχιστον για 2-3 μέρες πριν τα καταναλώσετε.

Βήμα 4

Όποτε τα χρειάζεστε, τα σερβίρετε με λίγο λάδι και αλατοπίπερο ή και σκέτα ως συνοδευτικό μεζέ για ούζο ή κρασί, ή ως βασικό συστατικό ενός πρόχειρου γεύματος.