arnaki agginares mikri
clock icon
1:45'

Aρνάκι με αγκινάρες και αρακά

Υλικά

  • 1 ½ κιλό αρνάκι, σε μερίδες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 8 φρέσκες αγκινάρες, καθαρισμένες
  • 500 γρ. αρακά, φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 2 καρότα, σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη πατάτα, κομμένη
  • ½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από 1-2 λεμόνια
  • λίγο κορνφλάουρ
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Ένα ανοιξιάτικο αρνάκι της κατσαρόλας για το ανοιξιάτικο πασχαλινό τραπέζι. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε φρέσκιες αγκινάρες και αρακά. Δίνουν άλλη νοστιμιά!

Στεγνώνουμε καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Το αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαριά βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Αν δεν χωράει, το ροδίζουμε σε δόσεις και το ρίχνουμε μετά όλο στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε 250 ml ζεστό νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα με κλειστό το καπάκι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες στα τέσσερα, τον αρακά, τα καρότα και τις πατάτες και 500 ml ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού που έχουμε χτυπήσει με 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ, κουνάμε την κατσαρόλα για να πάει παντού, βράζουμε για λίγο να πήξει η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Φωτογραφία: STUDIO M - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Στεγνώνουμε καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Το αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαριά βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Αν δεν χωράει, το ροδίζουμε σε δόσεις και το ρίχνουμε μετά όλο στην κατσαρόλα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε 250 ml ζεστό νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα με κλειστό το καπάκι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες στα τέσσερα, τον αρακά, τα καρότα και τις πατάτες και 500 ml ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

Βήμα 3

Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού που έχουμε χτυπήσει με 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ, κουνάμε την κατσαρόλα για να πάει παντού, βράζουμε για λίγο να πήξει η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: STUDIO M - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση